Взаимният обстрел между Тел Авив и Хизбула“ продължава. Снощи стана

...
 Взаимният обстрел между Тел Авив и Хизбула“ продължава. Снощи стана
Коментари Харесай

Взаимният обстрел между Тел Авив и „Хизбула“ продължава

 

Взаимният обстрел сред Тел Авив и „ Хизбула “ продължава. Снощи стана ясно, че Израел нанася удари и по цели на хутите в Йемен.

Атаката против йеменското пристанище Ходейда е в отговор на ракетните удари против Израел през последните дни.

Управляваното от хутите министерство на опазването на здравето заяви, че минимум четирима души са убити и 29 са ранени.

 Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала Светът 2 мин. Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала  Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “ Съдържание от партньори 4 мин. Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “  Опасен вятър и интензивни превалявания през идващите 24 часа България 2 мин. Опасен вятър и интензивни превалявания през идващите 24 часа  Израел нанася удари и по цели на хутите в Йемен Светът 2 мин. Израел нанася удари и по цели на хутите в Йемен  „ Дъщеря ми към този момент щеше да е мъртва “: Маймуни избавят 6-годишно дете от обезчестяване Светът 2 мин. „ Дъщеря ми към този момент щеше да е мъртва “: Маймуни избавят 6-годишно дете от обезчестяване  Ужилени с 1 млн.: Жена твърди, че с брат ѝ са жертва на крупна имотна машинация с присъединяване на „ служител на реда “ Тази събота и неделя 11 мин. Ужилени с 1 млн.: Жена твърди, че с брат ѝ са жертва на крупна имотна машинация с присъединяване на „ служител на реда “  Цената на дървата за огрев: Очаква ли се повишение? Тази събота и неделя 2 мин. Цената на дървата за огрев: Очаква ли се повишение?  Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала Светът 2 мин. Намерено е тялото на убития водач на „ Хизбула “ Хасан Насрала  Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “ Съдържание от партньори 4 мин. Два тона боклуци от Пирин събраха доброволци в „ Пиринско Чисти планини “  Опасен вятър и интензивни превалявания през идващите 24 часа България 2 мин. Опасен вятър и интензивни превалявания през идващите 24 часа  Израел нанася удари и по цели на хутите в Йемен Светът 2 мин. Израел нанася удари и по цели на хутите в Йемен  „ Дъщеря ми към този момент щеше да е мъртва “: Маймуни избавят 6-годишно дете от обезчестяване Светът 2 мин. „ Дъщеря ми към този момент щеше да е мъртва “: Маймуни избавят 6-годишно дете от обезчестяване  Ужилени с 1 млн.: Жена твърди, че с брат ѝ са жертва на крупна имотна машинация с присъединяване на „ служител на реда “ Тази събота и неделя 11 мин. Ужилени с 1 млн.: Жена твърди, че с брат ѝ са жертва на крупна имотна машинация с присъединяване на „ служител на реда “  Цената на дървата за огрев: Очаква ли се повишение? Тази събота и неделя 2 мин. Цената на дървата за огрев: Очаква ли се повишение?

Ударите бяха осъществени, до момента в който Израел нападна още цели в Ливан. При тях убитите са минимум 105. 

Междувременно у нас стартира подготовката за евакуация по въздух на българските жители, поискали да изоставен Ливан.

Установени са всички сънародници, потърсили подпомагане.

Израелски безпилотни самолети кръжаха над Бейрут през нощта и през по-голямата част от деня през вчерашния ден, а мощните гърмежи от нови въздушни удари се чуваха в цялата в ливанска столица.

Атакувани са електроцентрали и морско пристанище

„ Хизбула “ и Израел си разменят огън през границата от началото на войната в Газа, която бе провокирана от нападението на бойци на „ Хамас “ на 7 октомври. През това време йеменските хути започнаха да правят спорадични набези против Израел и да пречат на корабоплаването в Червено море.

Преди две седмици Израел бързо ускори офанзивите си против „ Хизбула “ и разгласи, че прави това за да направи северните региони на страната безвредни за жителите, с цел да се върнат те по домовете си. Сега министърът на защитата на Израел обмисля разширение на офанзивата.

Смъртта на Насрала нанесе изключително сериозен удар на групировката, която той ръководеше в продължение на 32 години и беше последвана от нов ракетен обстрел на „ Хизбула “ по Израел, а Иран съобщи, че гибелта му ще бъде отмъстена.

Жена у нас желае да знае по кое време ще има аероплан за роднините ѝ

Съединените щати приканиха за дипломатическо решение на спора в Ливан, само че също по този начин позволиха на военните си да се укрепят в района на фона на възходящото напрежение.

Американският сенатор Марк Кели, който оглавява подкомисията по въоръжените сили в Сената, съобщи, че бомбата, с която Израел е умъртвил Насрала, е била американско произвеждане.

В Иран, който оказа помощ за основаването на „ Хизбула “ при започване на 80-те години на предишния век, високопоставени представители показаха тъга за гибелта на почитан член на Революционната армия, погубен дружно с Насрала, а Техеран прикани за привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на дейностите на Израел.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей е бил изместен на несъмнено място в Иран след убийството на Насрала, оповестиха източници на Ройтерс.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР